5 természetes módszer, amivel segíthet enyhíteni gyermeke allergiáját

Akár már kora gyermekkorban is kialakulhat pollenallergia, amelynek tünetei megegyeznek a felnőttek által tapasztalt tünetekkel: orrdugulás, viszkető orr, kaparó torok és vizenyős szem. De hogyan hat a folyamatos tüsszögés és szem-viszketés gyermeke közérzetére? Az allergiával küszködő gyerekek nehezebben tudják kipihenni magukat, többet hiányoznak az iskolából, több nyálkahártyát érintő és orrüregi fertőzést kapnak el, mint társaik, valamint jellemzőbb náluk a krónikus fülfertőzés és az asztma kialakulása, a folyamatosan jelentkező túlzott vérbőség miatt.

Bemutatunk öt természetes módszert, amellyel csökkentheti gyermeke allergiájának tüneteit, hogy ő is tüsszentés nélkül élvezhesse a nyarat:

1.    Kora reggel ne hagyja gyermekét a szabadban játszani, ugyanis a pollenszint ilyenkor a legmagasabb.

2.    Ne hagyja nyitva az ablakot egész éjszakára, amennyiben megteheti inkább használjon légszűrős légkondicionálót a gyerekszobában.

3.    A háziállatok könnyen hordozhatnak magukon pollent kerti kóborlásuk során, ezért fontos, hogy mindig alaposan mossa meg gyermeke kezeit, miután játszott az állatokkal, és a kritikus időszakban tartsa távol kedvencét a gyerekszobától.

4.    Miután gyermeke a szabadban játszott, fürdesse meg és öltöztesse át tiszta ruhába.

5.    Szerezzen be poratka ellen védő ágyneműhuzatot, amivel lefedheti gyermeke ágyneműjét, ezzel a megoldással távol tarthatja az apró élősködőket az ágytól.

Amennyiben kérdése maradt a gyermekkori allergiával kapcsolatban, vagy szezonális allergiája tünetei kínozzákforduljon bizalommal orvosainkhoz, és jelentkezzen be most!: http://bit.ly/25wJNmN