HU-1123 Budapest, Alkotás utca 53. MOM park II. emelet   

DR. BŰCS GÁBOR

DR. BŰCS GÁBOR

Ortopéd traumatológus | Rendel: előjegyzés esetén

,

Több mint másfél évtizede foglalkozom mozgásszervi sebészettel, tapasztalatot a Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai, majd Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján, valamint az USA-ban szereztem. Jelenleg is a pécsi Traumatológiai Klinika egyik osztályvezetője vagyok. Érdeklődési területeimet a csípő- és a térdízület betegségei, ezen belül a csípőprotézis és térdprotézis beültetés képezik.

 

Csípőprotézis beültetést az izomátvágás nélküli elülső feltárással végzem, mely a beavatkozást követően – szakirodalom által is igazoltan – kevesebb fájdalommal és gyorsabb rehabilitációval járhat a betegek számára. Magyarországon egyedülállóan nemcsak az elsődleges ortopédiai beültetéseket, hanem a revíziók (csípőprotézis cserék) jelentős részét és a balesetes (combnyaktörés) esetek ellátását is ezen korszerű, gyors gyógyulással járó módszerrel végzem.

Félezer elülső feltárással beültetett csípőprotézis műtét után egyike lehetek Magyarország nagy gyakorlattal rendelkező, anterior eljárással operáló csípősebészeinek, és tevékenykedhetem a PTE-n és az ország több magánkórházában.

 

Térdprotézis beültetéseknél a comb nyújtóizomzatát leginkább megkímélő midvastus és subvastus műtéti technikát alkalmazom, mellyel rövidebb idő alatt érhető el jobb térdhajlítás és izomerő a műtét utáni időszakban. Nagy hangsúlyt helyezek a betegre szabott implantátum kiválasztására, valamint a megfelelő tengely és szalagegyensúly beállítására a hosszútávúan hatékony és kedvező funkcionális eredmények elérése érdekében.

 

Több európai és amerikai kurzust abszolválva munkatársaimmal kidolgoztuk és alkalmazzuk a “Fast track” protézisbeültetés módszerét Magyarországon. A módszer lényege, hogy minimál invazív műtéti technikák, komplex érzéstelenítés-és fájdalomcsillapítás, valamint gyorsított gyógytorna-program koordinált alkalmazásával a gyógyulási és felépülési időszak tovább rövidíthető.

 

Munkám során elsődleges számomra, hogy pácienseim egyenrangú partnerként, betegségük és kezelésük teljes ismeretében vegyenek részt ízületi problémájuk gyógyításában.

A  tartós gyógyulás körültekintő tervezéssel, precíz műtéti technikával, magas minőségű implantátumokkal, egyénre szabott fájdalomcsillapítással és gyógytornával érhető el. Munkatársaimmal azon vagyunk, hogy ezen komplex gondoskodást minden beteg egyénre szabottan kapja meg.